DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Informația care cutremură scena politică: Aceasta va fi următoarea mutare a binomului SRI-DNA

razboi sie sri

O informație cutremură scena politică românească. Binomul SRI-DNA pun la cale o mutare care îl va avea drept țintă pe Victor Ponta. Ion Cristoiu întrevede o poliție politică a președintelui Klaus Iohannis cu unic scop de a-l determina pe premier să demisioneze.

Citește și: Instanța a decis: Victor Ponta este VINOVAT! Ce pățește premierul după vestea din această seară

”Știrea numărul unu a momentului, Breaking news-ul zilei de miercuri, 8 iulie 2015: Victor Ponta s-a întors în țară! O întoarcere surprinzătoare, deoarece n-a fost anunțată și mai ales prevăzută. Trezit brusc din somn de un post tv la 10 dimineața, Ludovic Orban a zis și el ce i-a venit la gură. Și anume că Victor Ponta să-și dea demisia deoarece s-a întors în țară pe șest, altfel spus fără s-o anunțe pe Alina Gorghiu, Șefa lui Ludovic Orban.

Citește și: Ce i-a făcut liberalul Teodor Atanasiu soției pe stradă / FOTO

Atît întoarecerea surpinzătoare, cît și noutatea bărbii și a mustății fac parte însă dintr-o operațiune de marketing politic.

Prin asta presei i s-au livrat de a gata alte subiecte decît cel cultivat pînă acum de adversarii premierului din politică:

Demisia lui Victor Ponta, pentru c-a fost chemat la DNA.

Reîntoarcerea lui Victor Ponta la Guvern, chiar dacă în cîrje, dă curs voinței sale de reluare a funcției de premier plin.

Potrivit articolului 107 din Constituție și Legii 90/2001premierul plin își reia funcția cînd dorește.

Drept urmare, Victor Ponta a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare prin care-l anunță reluarea de pe 9 iulie 2015 a funcției de premier, concomitent cu încetarea mandatului de interimar pentru Gabriel Oprea.

Constituția nu prevede proceduri clare în astfel de împrejurări.

Nici viața politică postdecembristă nu ne-a oferit vreo situație asemănătoare.

În consecință, nu se știe dacă președintele trebuie să dea sau un Decret sau cum fantaza la un moment dat Traian Băsescu, să-l supună pe Victor Ponta unui control medical.

Desigur, se vor face multe presiuni asupra lui Klaus Iohannis „să întreprindă ceva”, cum ar zice jurnaliștii de casă și de casierie ai PNL.

Habar n-am ce va face Klaus Iohannis, cum habar n-am dacă nu cumva e împăiat de Structuri, ca să poată fura în voie ștabii instituțiilor de forță din România.

Sigur e că din punct de vedere constituțional, mare lucru n-are ce face.

Lucrul cel mai firesc ar fi să ia notă pur și simplu de anunțul făcut din Victor Ponta prin Scrisoarea din 8 iulie 2015.

Așadar, epopeea numită Autosuspendarea lui Victor Ponta s-a încheiat.

A durat nici mai mult nici mai puțin decît 25 de zile.

În toată această perioadă s-a desfășurat, dusă de PNL, dar și de Binomul SRI – DNA, Poliția Politică a Președintelui, o vastă Operațiune de presiune asupra lui Victor Ponta pentru a demisiona.

Operațiunea a debutat cu convocarea lui Victor Ponta la DNA pentru un dosar scos din sertare, acolo unde stau, în așteptarea momentului de Poliție politică, dosarele tuturor politicienilor și proprietarilor de publicații.

Potrivit Planului, Klaus Iohannis l-a chemat pe Victor Ponta la Guvern și i-a zis, pe un ton de Imperator atunci întors de la vînătoare, să demisioneze. S-a pariat de către Regizori pe un rezultat asemănător celui din cazul George Maior. Convocat pe nepusă masă la Cotroceni, George Maior s-a trezit față-n față cu cererea de a demisiona. Cum oricum își dădea seama că mulți pureci n-are cum să facă după zece ani de stat în fruntea SRI, și-a scris imediat demisia.

Victor Ponta nu i-a urmat exemplu.

Nici n-avea cum.

Convocarea la DNA, urmînd arestărilor preventive din rîndurile apropiaților, puțea de la distanță a Operațiune ticluită de Binomul SRI-DNA.

PSD a sesizat rapid că nu Victor Ponta era ținta, ci însăși Guvernarea PSD.

Demisia lui Victor Ponta urma să creeze condițiile pentru aducerea la Putere a PNL, favoritul lui Klaus Iohannis și al Binomului SRI-DNA.

Au urmat evenimentele deja cunoscute: plecarea lui Victor Ponta în Turcia via Baku, cererea de asigurare de către Gabriel Oprea a interimatului, operația propriu-zisă.

În toată această perioadă de două săptămîni s-a desfășurat din plin Operațiunea Presiune pe Victor Ponta pentru a demisiona.

Mai tîrziu, cînd vom avea suficientă distanță față de acest moment, pentru a putea fi obiectivi, s-ar cuveni o trecere în revistă a notelor definitorii ale acestei Presiuni, în care au fost implicați cam aceeași actori din Diversiunea electorală care l-a adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni: Binomul SRI-DNA, site-urile - tot mai multe - anti-Ponta, Realitatea lui Cozmin Gușă, ofițerii acoperiți din presă.

S-a pariat, din cîte s-a putut vedea, nu pe slăbiciunea de fire a lui Victor Ponta, dispus să renunțe la șefia Guvernului, pentru că i-a cerut-o Favorita lui Klaus Iohannis, numita Alina Gorghiu, și Milițianul Vasile Blaga; s-a pariat pe unele mutații în cadrul Coaliției de guvernare și chiar în cadrul PSD. După un scenariu folosit de Emil Constantinescu în decembrie 1999, pentru debarcarea premierului Radu Vasile, s-a încercat disocierea de Victor Ponta a UNPR și chiar a unor grupări din PSD.

Din cîte s-a văzut, acest Scenariu n-a funcționat. Gabriel Oprea, cel pe care se paria ca trădător, s-a prins de șmecherie. După ce-l foloseau pentru a-l da jos pe Victor Ponta, îl chemau la DNA. Afacerea cu plagiatul tezei de doctorat, plagiat descoperit după 15 ani și anchetat de Comisia de etică a Universității București, un organism vîrît pînă-n gît în rahatul politic românesc, a fost un semnal pentru Gabriel Oprea. Nu știu cine a ticluit afacerea cu descoperirea Plagiatului. Sigur este că afacerea l-a ajutat enorm pe Victor Ponta. Dacă i-a trecut o clipă prin cap să-l trădeze pe Victor Ponta de dragul lui Klaus Iohannis, Gabriel Oprea a primit un semnal puternic, convingător, că locul său nu e lîngă PNL.

Venirea neașteptată a lui Victor Ponta la Guvern face parte dintr-o Operațiune politico-mediatică. Rămînerea departe de țară începea să fie periculoasă pentru premier. Cînd cineva lipsește din piesă, i se pot pune în seamă tot felul de năzdrăvănii. Mult mai important, una e să fii la Instambul și alta e să fii la București.

Prin venirea în țară, Victor Ponta a dat semn oștilor sale că e gata de luptă și oștilor dușmane că n-a fost învins.

Prin apariția surpriză, Victor Ponta a mutat în partida de șah intitulată Aducerea la Putere a PNL înainte de termen.

Mutarea următoare revine adversarilor.

Nu atît a PNL, cît mai ales a Binomului SRI-DNA, Poliția Politică a lui Klaus Iohannis, cea care-i rezolvă noului președinte, cum i-a rezolvat și fostului președinte, problemele pricinuite de adversarii din politică și din presă.

Potrivit Legii, Victor Ponta trebuie să meargă la audiere la DNA.

Să nu uităm că începerea urmării penale nu înseamnă nimic decît invocarea unei suspiciuni. După audiere sunt posibile două scenarii:

Decizia DNA de a-i da NUP lui Victor Ponta.

Decizia DNA de a-l pune sub control judiciar.

Nu e exclusă și posibilitatea ca DNA să-i facă noi dosare.

Mergerea mai departe pe folosirea de către Binomul SRI-DNA a Justiției pentru răfuieli mafiote ar fi păguboasă pentru lupta împotriva corupției.

Dar nu numai atît.

Scos din joc pe față, fără nici cea mai mică grijă de respectare a aparențelor democratice, Victor Ponta poate fi periculos prin capitalul electoral dobîndit.

Desigur, avînd în vedere brutalitatea cu care cizmele au intrat în politica internă, putem imagina un Scenariu în care Guvernul Victor Ponta lasă locul unui Guvern Alina Gorghiu printr-o nouă intervenție în forță a Binomului SRI-DNA.

Acest Guvern ar avea din start hadicapul de a fi venit la putere pe căi oculte, ca rezultat al unei Operațiuni a Poliției politice din România.

Activitatea acestui Guvern va fi urmărită și judecată din perspectiva felului ocult în care a venit în locul guvernului Ponta.

Dacă Binomul SRI-DNA ar face și altceva decît Poliție politică abjectă ar trebui să țină cont de asta.

Știind însă ce vrea Binomul SRI-DNA n-am nici o îndoială că va merge mai departe cu tentativa de lovitură de stat.

Cizmele nu suportă contrazicerea.

Pentru că în cizme stau labele și nu capul!”, scrie Critoiu pe evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.