Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informația serii îi are în centrul atenției pe Andrei și Viorel Hrebenciuc

hrebenciuc

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Viorel Hrebenciuc şi al fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc, cei doi fiind trimişi în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Citește și: De la 1 ianuarie 2016, românilor li se va implanta cipul subcutanat! Copiii vor fi primii vizați

Decizia instanţei vine după ce DNA a solicitat marţi judecătorilor să revoce arestul la domiciliu pentru inculpaţii din acest dosar, după ce Curtea Constituţională a decis că măsura arestului la domiciliu în timpul judecătorii dosarelor în instanţă este neconstituţională, deoarece nu se prevede un termen maxim.

Citește și: PREMIERĂ în România: SECRETELE supermarketurilor de la noi

La termenul de marţi al procesului, fostul deputat Ioan Adam a depus o cerere prin care solicită să fie judecat prin procedura simplificată, el recunoscându-şi practic faptele de care este acuzat în acest dosar.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (3 infracţiuni).

De asemenea, au fost trimişi în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soţia deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Braşov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuţi, judeţul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzaţiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.