Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informația care aruncă în aer cazul de dopaj al Simonei Halep

FRT
Simona Halep

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep datorată anunțului făcut de un director de medicamente. Sportiva noastră este suspendată de peste opt luni în urma descoperirii dopajului în timpul turneului US Open.

Simona Halep abia așteaptă să fie judecată în cazul de dopaj pentru a putea reveni în circuit, cu toate acestea, a primit o veste de la experți, care constituie un detaliu care ar putea schimba complet perspectiva până acum cunoscută.

În luna octombrie a anului trecut, Simona Halep a fost suspendată din tenis, fiind acuzată de dopaj cu Roxadustat, o substanță interzisă pentru sportivi, adesea utilizată în tratamentul anemiei renale.

Prin urmare, de-a lungul timpului, Simona Halep a negat în mod repetat că ar fi folosit vreodată Roxadustat în cunoștință de cauză.

Dragoș Damian, directorul general al fabricii de medicamente Terapia Cluj, a făcut o declarație în care afirmă că suplimentele nutritive nu pot fi contaminate într-o fabrică de medicamente.

"Riscul de contaminare a unui supliment nutritiv cu Roxadustat este exclus într-o fabrică de medicamente!", a subliniat Dragoș Damian, conform Prosport.

Totodată, expertul adaugă că există suspiciuni cu privire la consumul de produse contrafăcute de către Simona Halep.

"Este imposibil ca această substanță activă, Roxadustat, să ajungă întâmplător într-un baton energizant sau supliment nutritiv în urma procesului de fabricație într-o companie farmaceutică. Cei care produc Roxadustat nu sunt implicați în producția de batoane proteice și băuturi energizante", a subliniat șeful fabricii de medicamente Terapia Cluj.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.