Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații importante pentru românii din Portugalia

www.politicall.ro
Portugalia steag
La data de 9 aprilie a.c., prim-ministrul António Costa a declarat, pe baza informațiilor furnizate de echipa științifică a Direcției Generale de Sănătate, în urma consultărilor cu președintele Marcelo Rebelo de Sousa, cu partidele politice parlamentare, cu ministrul educației și cu reprezentanții școlilor și asociațiilor de părinți, că școlile vor rămâne închise și după vacanța de Paște.
➡ Pentru clasele I-IX, trimestrul III va fi în totalitate realizat prin cursuri la distanță, care vor începe după vacanță, la 14 aprilie a.c.. În acest sens va exista sprijinul televiziunii publice RTP Memoria prin transmiterea unor cursuri. Examenele de la sfârșitul clasei a IX-a și probele de aptitudini vor fi anulate.
➡ Pentru clasele X-XII, guvernul a optat pentru amânarea deciziei de reluare a cursurilor, continuând să evalueze evoluția situației pentru a confirma dacă și când va putea fi reluat în condiții de siguranță învățământul la clasă. În privința clasei a X-a, este avută în vedere desfășurarea cursurilor exclusiv la distanță.
➡ Guvernul menține deschisă opțiunea reluării parțiale a orelor în școli pentru clasele a XI-a și a XII-a, în luna mai, fără a exclude însă desfășurarea anului școlar exclusiv prin ore la distanță, dacă evoluția pandemiei o va impune. În situația reluării cursurilor la clasă, acestea vor respecta toate condițiile de distanțare și igienă, elevii, profesorii și restul personalului urmând să poarte măști de protecție în interiorul școlii. Examenele de la sfârșitul liceului și pentru admiterea în învățământul superior vor fi amânate în funcție de momentul reluării cursurilor în școli, fiind programate, într-o primă etapă, în perioada 6-23 iulie a.c. și, în a doua etapă, în intervalul 1-7 septembrie a.c.. În aceste condiții, durata anului școlar va putea fi extinsă până la 26 iunie a.c..
➡ În privința învățământului preșcolar, premierul a subliniat că este prematură stabilirea unui termen indicativ, activitatea urmând a fi reluată doar după revizuirea actualelor reguli de distanțare socială, care sunt imposibil de respectat de copii care frecventează creșele și grădinițele.
Detaliile anunțului făcut de premierul António Costa pot fi regăsite aici https://www.portugal.gov.pt/pt/gc22/comunicacao/noticia….
Anunta Ambasada Romaniei la Lisabona

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.