Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infracționalitatea explodează în Marea Britanie: Nu mai sunt locuri în penitenciare, autoritățile apelează la celulele Poliției

Youtube.com
Marea Britanie, poliţie

Penitenciarele din Marea Britanie rămân fără locuri, iar administratorii sistemului au fost nevoiți să activeze un plan de urgență și să ceară poliției 400 de celule, potrivit Sky News, anunță Mediafax.

Guvernul britanic este în criză de locuri în închisori și a fost nevoit să ceară poliției 400 de celule.

Coordonatorul sistemului Damian Hinds a declarat în fața parlamentarilor că în ultimele luni a avut loc o „creștere bruscă a populației din penitenciare" și, prin urmare, a fost lansat planul de urgență al operațiunii Safeguard pentru prima dată din 2007. El a mai spus că autoritățile au „anticipat de mult timp" această creștere, ca urmare a introducerii unor măsuri suplimentare de combatere a criminalității.

Operațiunea Safeguard este un protocol prin care guvernul se adresează Consiliului Național al Șefilor de Poliție (NPCC) pentru a solicita utilizarea temporară a celulelor de poliție.

În cazul în care se ajunge la un acord, deținuții sunt cazați temporar în celulele din secțiile din întreaga țară, iar guvernul colaborează îndeaproape cu poliția pentru a stabili care dintre acestea să fie folosite.

Ultima dată procedura a fost lansată în ianuarie 2007 și a fost aplicată până în octombrie 2008. În prezent, în Anglia și Țara Galilor există 121 de închisori și 82.700 de persoane încarcerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.