Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere majoră în Parlament pentru noul președinte al Argentinei. Ia în calcul un referendum pentru pachetul de măsuri economice propus

Latin American Post
Argentina steag parlament

Proiectul de reformă economică al noului președinte argentinian, Javier Milei, a fost respins parțial de Parlament. Votul a stârnit reacții pe piețele financiare. Guvernul ia în calcul să organizeze un referendum pe tema pachetului de legi.

Guvernul președintelui argentinian Javier Milei încearcă să-și salveze pachetul amplu de reforme economice. Asta după ce parlamentarii camerei inferioare a Parlamentului au respins marți mai multe propuneri esențiale din proiectul de lege. Acestea au fost trimise la comisii pentru o nouă analiză.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat miercuri pentru Reuters că este puțin probabil ca proiectul de lege să ajungă înapoi în Congres.

Guvernul analizează varianta împărțirii pachetului în mai multe propuneri separate. De asemenea, ar putea fi organizat un referendum național. Pachetul conține prevederi care ar permite privatizarea entităților de stat, modificarea a sute de reglementări și o reducere a subvențiilor de stat.

Milei, care i-a acuzat pe parlamentarii din opoziție de „trădare”, susține că sunt necesare reforme pentru a salva Argentina din cea mai gravă criză economică din ultimele decenii, care a dus inflația la peste 200%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.