Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere majoră pentru PSD în Parlament

psd1

PSD suferă o înfrângere majoră în Parlament, datorită Ordonanței 55, cunoscută mai ales ca Ordonanța traseiștilor. Proiectul de lege a fost adoptat în Comisia Juridică doar cu articolul de respingere a Ordonanței, dar fără a fi prevăzut, conform Constituției, ce se va întâmpla cu efectele produse de Ordonanță.

Această mișcare a fost posibilă cu ajutorul majorității controlate de PSD. La presiunea Opoziției, cei de la PSD au fost nevoiți să retrimită legea la Comisia Juridică pentru a-i adăuga articolele referitoare la efectele pe care le va avea legea de respingere a Ordonanței.

Cei de la PNL au amenințat că, în cazul în care, cei de la PSD nu vor trece în textul legii o prevedere conform căreia aleșii care au migrat de la un partid la altul, atâta timp cât OUG 55 a fost în vigoare, își vor pierde mandatele, atunci vor contesta legea la Curtea Constituțională.

Comisia Juridică va dezbate acest proiect de lege, o va amenda, iar miercuri, sub rezerva primirii raportului, legea de respingere a OUG 55 va intra la votul final din Camera Deputaților. În acest caz, Camera decizională este Senatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.