Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere pentru DNA. Remus Truică rămâne în arest la domiciliu. DNA îl voia la beci

ebihoreanul.ro
justitie

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a procurorilor pe numele lui Remus Truică, dar au prelungit arestul la domiciliu al acestuia cu încă 30 de zile.

Procurorii  DNA Braşov au solicitat, în 3 martie, Curţii de Apel Braşov arestarea preventivă a lui Remus Truică. Omul de afaceri se află deja în arest la domiciliu încă din luna decembrie a anului 2015, dar procurorii au motivat că arestarea lui se impune deoarece au apărut noi acuzaţii la adresa sa.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins propunerea procurorilor, dar au prelungit, sâmbătă, cu 30 de zile, arestul la domiciliu pentru Remus Truică.

La ieşirea din sediul Curţii de Apel Braşov, Remus Truică a spus că: "Mai stăm acasă 30 de zile“.

Truică a fost acuzat încă din decembrie anul trecut de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

Joi, procurorii DNA Braşov au anunţat că au dispus extinderea anchetei în dosarul vizând retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa şi faţă de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafeţe de 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov. Astfel, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Remus Truică, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor, şi faţă de Paul Philippe Al României, pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, a fost reţinut Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic la Direcţia Silvică Ilfov, delegat în funcţia şef al direcţiei menţionate, pentru abuz în serviciu şi participaţie improprie la spălarea banilor. Joi seară, Curtea de Apel Braşov a respins propunerea de arestare preventivă pe numele lui Theodor Chiriac şi a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, procurorii au cerut arestarea omului de afaceri Remus Truică.

În acelaşi caz, au fost puşi sub control judiciar pentru 60 de zile Apostol Muşat, la data faptelor primar al comunei Snagov, pentru abuz în serviciu, Nicolae Jecu, la data faptelor prefect al judeţului Ilfov, pentru abuz în serviciu şi Niculae Dima, la data faptelor secretar al localităţii Snagov şi membru în Comisia locală de fond funciar, pentru abuz în serviciu.

În ordonanţele procurorilor se arăta că, în acest caz, există suspiciunea că, începând din 2006, în contextul în care formulase cereri sau intenţiona să ceară restituirea unor terenuri situate în apropierea Capitalei, Paul Philippe Al României i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului infracţional pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecătorilor, urmând să se reuşească, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor.

În perioada septembrie - noiembrie 2005, la Primăria Snagov s-au înregistrat o cerere şi o revenire prin care Paul Philippe solicita restituirea a 47 de hectare de pădure, teren situat în localitatea Snagov.

Dosarul retrocedării ilegale a 47 de hectare de teren din pădurea Snagov reprezintă o extinderea a cercetărilor în dosarul în care Remus Truică şi prinţul Paul sunt cercetaţi şi pentru retrocedarea ilegală a fermei Băneasa.

Vezi și: BOMBA anului în România: OMV poate pierde Petrom în favoarea statului român

Vezi și: Lovitură pentru Radu Banciu: Tribunalul București l-a condamnat DEFINITIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.