Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE pentru PNL și USR, în Senat: Cum i-a învins ministrul 'Daniel Andrușcă' pe cei din Opoziție

adevarul.ro
danut andrusca

Moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei intitulată "Daniel Andruşcă - piesă de mobilier în minister. Incompetenţa falimentează România" a fost respinsă luni în plenul Senatului.

În favoarea moţiunii s-au exprimat, prin vot secret electronic, 37 senatori, 70 au fost împotrivă şi 9 voturi au fost abţineri.

Citește și: Pierderi URIAŞE ale fraţilor Becali – afacerile s-au PRĂBUŞIT

În moţiunea simplă, iniţiatorii moţiunii, 35 de senatori PNL şi USR, au solicitat demisia ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, al cărui nume este menţionat în titlul moţiunii ca Daniel Andruşcă.

"Vreau să încep prin a cere scuze pentru că timpul de lucru al Senatului este ocupat astăzi cu dezbaterea acestui text, în fapt o compunere de interpelări, nu o moţiune. Dacă iniţiatorii acestui demers erau realmente preocupaţi de subiectele pe care le ridică în cadrul acestei moţiuni puteau să interpeleze Ministerul Economiei şi îi asigur că primeau deplina noastră cooperare. De altfel, senatorii PNL şi USR nu s-au sfiit, în alte condiţii, să ia la întrebări Ministerul Economiei, dovadă cele 14 interpelări formulate până în prezent de senatorii PNL şi USR, toate primind răspuns", a declarat luni, de la tribuna Senatului, ministrul Economiei Dănuț Andrușcă, scrie mediafax.ro.

Citește și: La întrecere cu Simona Halep: Ce mașină de lux și-a cumpărat Cristina Neagu

Ministrul Economiei i-a ironizat pe senatorii PNL și USR că i-au greșit numele în titlul moțiunii simple, spunându-i Dorel, apoi Daniel.

"Vreau să vă cer scuze pentru că nu i-am găsit nici pe Daniel, nici pe Dorel Andruşcă, aşa că astăzi în faţa dumneavoastră am venit eu, Dănuţ Andruşcă, în semn de respect şi de bună credinţă pentru a discuta subiecte importante pentru România şi economia românească", a adăugat Dănuț Andrușcă.

Citește și: Lovitură grea pentru Simona Halep: Ce s-a întâmplat cu una dintre afacerile sale

În textul moțiunii simple, respinsă luni de Senat, PNL îi reproșează ministrului Economiei că activitatea sa, la cinci luni de la învestirea în funcție, a fost "catastrofală", și că rolul său "este unul pur decorativ, iar gradul de mobilizare este limită către zero". Liberalii mai susțin că proiectul care prevede înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), inițiativă pe care de altfel PNL a contestat-o la CCR, nu reprezintă o soluție pentru companiile de stat.

Parlamentarii PNL mai susțin că Dănuț Andrușcă nu a luat nicio măsură pentru finalizarea reorganizării combinatului petrochimic Oltchim, care, la sfârșitul lunii martie a.c., avea datorii de 1,3 miliarde lei, combinat care urmează să fie preluat de Chimcomplex Borzeşti.

Citește și: Sorina Matei demontează acuzațiile judecătorului CCR, Petre Lăzăroiu: ‘Cu Cotroceniul la psiholog’

Liberalii aduc în discuție și Transelectrica care "a fost atât pentru foștii miniștri PSD ai Economiei, cât și pentru actualul ministru un sac fără fund din care au fost alimentați cu bonusuri uriașe membrii conducerii". PNL susține că au fost acordate membrilor conducerii Transelectrica "bonusuri de performanță care variau între 30.000-200.000 de euro pentru fiecare membru al Consiliului de Supraveghere, respectiv al directoratului, iar pentru cele 15 persoane din forurile de conducere sume în valoare de 5,5 milioane de lei".

În finalul textului moțiunii simple, principalul partid de opoziție îi transmite lui Dănuț Andrușcă că, în ministerul Economiei, joacă rolul "unui proprietar absent".

Citește și: Lovitură pentru partidul lui Traian Băsescu: De către cine a fost executat silit .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.