Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere USTURĂTOARE - Sorana Cîrstea a pierdut finala de la Tashkent

ava7.com
sorana cirstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de belgianca Alison van Uytvanck, cu 6-2, 4-6, 6-4, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Taşkent, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, informează Mediafax.

Primul set a conținut game-uri lungi, disputate, însă belgianca a făcut break din debutul jocului și a trecut în avantaj pe tabelă, cu 6-2.

În setul secund, desfășurarea a fost una opusă, Sorana Cîrstea câștigând pe serviciul adversarei la scorul de 2-1 în favoarea sa. Sportiva din Târgoviște a continuat să servească bină și a trimis jocul în decisiv, la capătul unui set în care a salvat trei mingi de break.

Ultimul act a avut un game foarte disputat, la scorul de 1-0 pentru Cîrstea. Sorana a avut șase șanse de a face break și a se desprinde, însă Van Uytvanck le-a anulat pe toate și a beneficiat de un moral excelent pentru final. În game-ul imediat următor, românca a pierdut pe primul serviciu, iar adversara a ajuns ulterior în postura de a servi pentru meci. Cîrstea a salvat patru mingi de meci și a avut șansă de 5-5, însă belgianca a încheiat partida după două ore și 23 de minute, trecându-și în cont al patrulea titlu WTA din carieră.

Sorana Cîrstea a ajuns pentru a doua oară în finala de la Tashkent, după ce a mai realizat acest lucru la ediţia din 2008, când a şi cucerit trofeul. De altfel, titlul WTA din Uzbekistan este singurul din cariera sportivei din România. De asemenea, acccederea în finala de la Tashkent este cea mai bună a lui Cîrstea din acest an.

În urma calificării în finală, Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 21.400 de dolari şi 180 de puncte. În ierarhia actualizată în timp real, jucătoarea din Târgovişte a urcat pe locul 75, cu 812 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.