Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângerile majore încasate de DNA

DNA

Votul în cazul lui Gabriel Oprea a fost doar ultimul dintr-un lung șir de înfrângeri înregistrate de DNA în fața Senatului. DNA a transmis Parlamentului, în actuala legislatură, 50 de cereri de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă în cazul a 31 de senatori şi deputaţi, dintre care 30 au fost admise, iar alte 20 respinse, un număr de 12 parlamentari, în mare parte lideri de partide, reuşind să scape de fiecare dată de toate cererile procurorilor împotriva lor.

Citește și: Gabriel Oprea, REVOLTAT: Acestea sunt adevărurile pe care procurorii nu le-au dat pe surse

Citește și: EXCLUSIV STENOGRAME PSD: Eu fac listele! NU vreau partide în partid!/ AUDIO

Citește și: Ultima LOVITURĂ dată de PRU: Ce persoană publică li s-a alăturat

În vizorul DNA au intrat, în actuala legislatură (2012 - 2016), un număr de 31 de parlamentari, dintre care 21 de deputaţi şi 10 senatori. Împotriva lor au fost formulate cereri de urmărire penală, arestare preventivă sau reţinere, în număr total de 50, informează News.ro.

În total, 30 de cereri ale Justiţiei au fost aprobate de către Parlament, în timp ce 20 au fost respinse. Există parlamentari împotriva cărora au fost formulate mai multe cereri, cum este cazul Elenei Udrea, care deţine recordul, cu 10 cereri, şi al lui Gabriel Oprea (3).

Un număr de 12 parlamentari au reuşit să scape, prin votul colegilor, de fiecare dată, de orice fel de cerere a Justiţiei. În principal, este vorba despre lideri de partide cu notorietate: Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, Titus Corlăţean,  Varujan Vosganian, Laszlo Borbely, Daniel Chiţoiu, Mădălin Voicu, Ion Ochi, Florin Popescu, Vlad Cosma, Titi Holban şi Marius Isăilă.

Astfel, la Camera Depuţilor au avut loc 35 de cereri DNA, dintre care 21 au fost admise şi 14 cereri au fost respinse. Deputaţii împotriva cărora procurorii au formulat aceste cereri sunt Mădălin Voicu, Nicolae Păun, Cristian Rizea, Sebastian Ghiţă, Elena Udrea, Theodor Nicolescu, Cătălin Teodorescu, Ioan Oltean, Victor Ponta, Ion Ochi, Laszlo Borbely, Ion Diniţă, Ioan Adam, Mircea Roşca, Marko Attila, Valerian Vreme, Daniel Chiţoiu, Florin Popescu, Vlad Cosma, Titi Holban şi Gheorghe Coman.

La Senat,  au fost formulate 15 cereri, dintre care 9 au fost admise, iar 6 au fost respinse. Senatorii ajunşi în faţa colegilor pentru un vot de ridicare a imunităţii sunt Doina Tudor, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean, Darius Vâlcov, Dan Şova, Ion Ariton, Varujan Vosganian, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi Marius Isăilă.

Jumătate dintre aceste cereri au fost depuse în Parlament în 2014 şi 2015, care a reprezentat vârful activităţii DNA cu privire la senatori şi deputaţi.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.