Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrățire între o parohie prahoveană și una din Cantemir

captura TV
biserica
Parohia Rotari din judeţul Prahova, Protopopiatul Urlaţi, s-a înfrățit cu Parohia „Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir, Protopopiatul Cantemirului şi Tigheciului din Episcopia Basarabiei de Sud, prin proiectul naţional catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.
Proiectul, intitulat „Fraţii în veci vor fi fraţi! Basarabie română, hai să dăm mână cu mână”, organizat în aceste săptămâni în atelierele de lucru ale Parohiei Rotari, a vizat realizarea de către copiii şi tinerii comunităţii a mărţişoarelor hand made, origami, participarea la şedinţe de pictură. Aceste daruri de primăvară au fost expuse într-un târg caritabil în proximitatea bisericii parohiale spre vânzare, scrie Ziarul Lumina.
Suma obţinută din vânzarea acestor mărţi­şoare va fi donată de parohie Centrului social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Ghioltosu ca un ajutor la finalizarea lucrărilor de finisaje şi amenajare a interiorului, pentru activităţile filantropice şi culturale pe care parohia le desfă­şoară, a transmis preotul paroh Gelu-Gabriel Anghelineş pentru sursa citată.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.