Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfundă PUȘCĂRIA: Julian Assange a fost judecat și a fost găsit VINOVAT

Julian Assange

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiție din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauțiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzații de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

Assange, care a pledat nevinovat, va fi condamnat la o dată ulterioară, maximul pedepsei aferente acuzației fiind de 12 luni de închisoare, relatează Reuters.

Citește și: Tun la capitolul imagine! Eugen Teodorovici dă o lovitură cu impact major

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat joi de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii șapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspirație pentru furtul de secrete militare, scrie mediafax.ro.

Administrația din Ecuador a anunțat joi că cetățenia lui Julian Assange a fost suspendată, acuzându-l pe fondatorul WikiLeaks că a colaborat cu mai mulți membri ai organizației pentru a destabiliza guvernul din Ecuador. Decizia a fost luată miercuri, a transmis ministrul de Externe din Ecuador, Jose Valencia.

Citește și: RCS&RDS a demolat concurența! Zeci de mii de români au făcut asta – Lovitură pentru Telekom, Vodafone și Orange

Marea Britanie nu a cerut Ecuadorului să revoce azilul politic al lui Assange, a declarat joi un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May, decizia fiind luată în totalitate de Ecuador.

Un judecător britanic implicat în cazul lui Julian Assange a transmis că Statele Unite trebuie să își redacteze dosarul privind cererea de extrădare până la data de 12 iunie.

Citește și: Dezastru pentru Liviu Dragnea! A primit lovitura de grație – Anunț făcut de Rareș Bogdan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.