Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceaiul MIRACOL împotriva răcelilor şi gripei

ceai negru

Mai avem câteva luni de iarnă şi organismul are, în continuare, nevoie de o protecţie specială. Ceaiurile calde ne pot fi de mare ajutor în lunile reci. Specialiştii le recomandă ca băutură zilnică, fie că suntem sau nu, răciţi.

Ceaiul de dafin este puţin cunoscut românilor! Ar fi bine, spun specialiştii citaţi de site-ul liveandfeel.com, să ne îndreptăm atenţia şi spre această licoare! Laurul este o plantă cu virtuţi farmaceutice legendare! Frunzele de dafin conţin uleiuri esenţiale, cele mai multe recomandate iarna. Planta este un excelent expectorant, cu proprietăţi antivirale. Ceaiul de dafin este bun la răceală, gripă sau sinuzită, deoarece curăţă sinusurile şi reduce secreţia nazală.

Ca mod de preparare, specialiştii recomandă macerarea a 4 frunze de dafin şi a unei coji de portocală într-un litru de apă, timp de 4 ore. Amestecul rezultat se poate cosuma, porţionat, pe stomacul gol.

Pentru infuzie puteţi folosi ceva mai multe frunze de dafin, 10 la număr, pe care să le presăraţi într-o cană de apă clocotită. După ce se răceşte, lichidul se consumă de 3 ori pe zi împotriva răguşelii, de exemplu.
A treia variantă de preparare ar fi să fierbeţi 2 linguri de frunze mărunţite în 250 de mililitri de apă timp de 10 minute. Licoarea astfel obţinută se bea în cantităţi mici în aceeaşi zi.

Dafinul este mai mult decât binecunoscutul condiment pentru orez sau legume. El reduce febra, alungă durerile de cap şi energizeaza. Ceaiul din aceste frunze este recomandat şi în problemele digestive, balonări, infecţii intestinale, inflamaţii ale gurii sau reumatism cronic.

Laurul este cunoscut şi pentru efectele sale spirituale. Aroma lui trezeşte mintea şi simţurile şi oferă o stare de dinamism. Atenţie! Frunzele de dafin nu trebuie folosite în exces deoarece pot deveni toxice, spun specialiştii! Puteţi cumpăra o pungă de frunze de dafin pentru 2 lei. Varianta bio este ceva mai scumpă, de peste 8 lei. Iar dacă vreţi să vă bucuraţi şi mai mult de dafin, îl puteţi avea drept plantă de casă. Există puieţi şi chiar seminţe. Primii 2 ani, acest pomişor cu iz exotic se ţine în chiveci, după care îl puteţi planta în curte. Iarna poate fi protejat cu coceni de porumb.

sursa: realitatea.net

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.