Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infuzie substanțială: UE bagă bani în presa din Republica Moldova pentru a combate dezinformarea rusească

Radio Chișinău
Eugen Tomac

Uniunea Europeană injectează bani în presa din Republica Moldova deși statul nu e încă membru al uniunii. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

"14 milioane de euro alocă Uniunea Europeană pentru o presă echidistantă în R. Moldova. Românii de peste Prut au ales calea europeană, prin urmare propaganda lui Putin își va găsi mult mai greu unde de propagare. Într-un document oficial pe care l-am primit în urma unei interpelări, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă, Josep Borrell, menționează cel puțin 3 proiecte prin care UE susține mass-media independentă din R. Moldova.

Astfel, 5 milioane de euro ajung în R. Moldova pentru comunicarea strategică, jurnalismul de investigație și combaterea dezinformării; 1 milion de euro pentru media locală; 8 milioane de euro prin programul regional EU4Independent Media.

Sprijinul presei și a jurnaliștilor onești sunt esențiale pentru a oferi cetățenilor informații corecte și nepărtinitoare. Propaganda lui Putin trebuie combătută cu toată forța, fără ea imperiul lui construit pe ură și frică se va prăbuși", transmite Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.