Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ING Bank România lansează o nouă funcționalitate în Home'Bank pentru clienții persoane fizice

www.ziuaconstanta.ro
ING Bank

ING Bank România a implementat o nouă soluţie în Home'Bank ce vine în sprijinul clienţilor persoane fizice care doresc să transfere fonduri către un alt cont ING pentru prima oară, a anunţat luni banca.

Potrivit sursei citate, noua funcţie arată clienţilor numele destinatarului pe scurt, doar la simpla completare a IBAN-ului, astfel încât se pot evita tranzacţiile eronate sau chiar tentativele de fraudare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

"Din aplicaţia mobilă Home'Bank sau de pe platforma de desktop, clientul introduce destinatarul folosind datele pe care le cunoaşte, de exemplu numele beneficiarului şi codul IBAN al contului ING. Aplicaţia trimite solicitarea în baza de date a băncii pentru verificare, iar aceasta răspunde în timp real", se menţionează în comunicat.

Astfel, clientului îi este afişat rapid IBAN-ul şi numele prescurtat al deţinătorului real al acelui IBAN, sub formă de prenume şi iniţială nume respectiv denumirea trunchiată pentru companii, date pe care clientul le validează pentru a finaliza operaţiunea.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa .

"Relevanţa acestei soluţii vine tocmai din filtrul de siguranţă suplimentar, prin care clientul se poate asigura către ce cont din ING urmează să facă un transfer şi, astfel, evită trimiterea fondurilor către un cont greşit. Acest proces ar fi altfel dificil, motiv pentru care lasă deschisă infractorilor o portiţă de intrare, dând IBAN-uri pentru cauze sociale sau chiar pentru companii în mod fals, banii neajungând niciodată la destinaţia declarată. Prin această confirmare, clientul poate să se asigure ca că acel IBAN este într-adevăr al companiei sau al persoanei destinate pentru plată", se mai spune în comunicat.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.