Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ING va concedia 7000 de angajați: Investiții de 800 de milioane de euro

www.ziuaconstanta.ro
ING Bank

ING Groep, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a anunțat luni că intenționează să concedieze 7.000 de angajați, în special în Belgia și Olanda, și să investească masiv în platformele sale digitale, pentru a economisi anual 900 milioane de euro (un miliard de dolari), până în 2021, transmit Bloomberg și Reuters.

Deciziile vin pe fondul presiunilor cu care se confruntă instituția din cauza cerințelor autorităților de reglementare privind capitalul și a ratelor scăzute ale dobânzilor.

Citește și: Două MARI bănci din România au activitatea BLOCATĂ

În următorii cinci ani, ING Groep va investi 800 milioane de euro în platformele sale digitale și va aloca un miliard de euro pentru acoperirea costurilor legate de concedieri.

Și Commerzbank AG, a doua mare bancă din Germania, a anunțat joi că va concedia aproape 10.000 de angajați, mai mult de o cincime din totalul forței sale de muncă, și va suspenda plata dividendelor, conform procesului de reorganizare demarat de noul director general Martin Zielke.

La sfârșitul lunii iunie, ING avea pe plan global 51.833 de angajați.

Directorul general al ING, Ralph Hamers, vrea să transforme banca într-o bancă orientată pe Europa și vrea să extindă activitatea de creditare către consumatori și companii în afara pieței domestice, pe măsură ce dobânzile extrem de reduse și cerințele organismelor de reglementare în materie de consolidare a capitalului riscă să reducă profitul.

ING Bank oferă servicii bancare unui număr de peste 34 milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări, potrivit Agerpres.

Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți — companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING România a obținut un profit de net de 84 de milioane de lei în T1 2016, cu 3% mai mare decât în T1 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.