Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inginerii ucraineni au restabilit legătura la reţeaua auxiliară a centralei Zaporojie

Digi24
Zaporojie

Inginerii ucraineni au restabilit energia electrică auxiliară "atât de necesară" la centrala nucleară Zaporojie, ocupată de trupele ruse, după ce bombardamentele au privat-o de două ori în ultima săptămână de accesul la electricitate externă, a declarat vineri directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA), Rafael Grossi, anunță RADOR.

Personalul operativ de la centrala Zaporojie, care "lucrează în condiții foarte dificile", a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a stabiliza alimentarea cu energie electrică externă a centralei, esențială pentru asigurarea securității nucleare. "Restabilirea conexiunii electrice de rezervă este un pas pozitiv în acest sens, chiar dacă situația generală a siguranței și securității nucleare rămâne precară", a spus Rafael Grossi în declarația sa publicată la sediul AIEA din Viena.

Acesta a mai declarat că o echipă a AIEA aflată la fața locului a raportat că două linii electrice de rezervă care conectează centrala la punctele de comutare de la o centrală termică din apropiere au fost reparate în ultimele zile. O altă veste bună este faptul că vineri a fost restabilită și o linie externă care leagă o stație de distribuție a centralei termice de rețeaua electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.