Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ingredientul de care trebuie să te fereşti: De ce îţi este foame în permanenţă

sare_de_mare

De obicei, atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme ne concentrăm doar asupra numărului de calorii. Deși ne schimbăm obiceiurile alimentare, renunțăm la produsele cu multe calorii în favoarea legumelor și fructelor, totuși, un anumit ingredient din noua noastră dietă ne provoacă o stare permanentă de foame, iar din cauza acestuia cura noastră de slăbire este compromisă. Acest dușman ascuns în toate rețele de dietă ne crește apetitul în loc să îl scadă, potrivit ultimelor cercetări, conform exquis.ro.

În Journal of Clinical Investigation, aflăm că o cantitate mare de sare în alimentația zilnică ne face să consumăm mai puține lichide. Totuși, această descoperire surprinzătoare nu este singura care ne îngrijorează. Nivelul ridicat de sodiu, spun autorii acestei cercetări, ne crește pofta de mâncare și contribuie semnificativ la luarea în greutate. Studii efectuate pe cosmonauți, dar și pe șoareci, au arătat faptul că dietele bogate în sare transformă proteinele din mușchi într-o substanță ce le permit rinichilor să reabsoarbă lichidele și să prevină eliminarea apei.

Mai mult, acest proces este strict legat de înmulțirea unor compuși din organism ce sunt responsabili de declanșarea diabetului, a obezității, a bolilor de inimă și a osteoporozei. Aceste descoperiri trag un semnal alarmant asupra dezvoltării timpurii a bolilor cronice, chiar dacă presiunea sângelui nu se schimbă semnificativ.

Doctorul Jens Titze, unul dintre autorii acestui studiu, a afirmat că părerile tradiționale despre consumul de sare trebuie neapărat schimbate. Majoritatea persoanelor cred că dacă mănâncă ceva sărat, în mod automat vor bea mai multă apă. Ei bine, acest lucru este total greșit, spune Titze.

Cercetările au arătat clar că o cantitate mare de sare ne determină organismul să rețină mai multe lichide și să consume mai puține. Trebuie să fim mai atenți la cantitățile de sare pe care le consumăm în alimentația zilnică. Chiar dacă mâncarea pe care o pregătim în casă nu conține sare foarte multă, cea pe care o cumpărăm sau pe care o servim la restaurante ne poate da organismul peste cap. Pe lângă cantitățile mari de sodiu, aceste mâncăruri din comerț mai conțin și cantități uriașe de zahăr, grăsimi saturate și carbohidrați, potrivit profesorului de la Vanderbilt.

Totuși câtă sare putem consuma zilnic pentru a nu ne îngrășa?

Conform American Heart Association, cantitatea zilnică de sare nu trebuie să depășească 1500 mg. Acest lucru înseamnă aproximativ 3.75 grame. În acest moment o persoană consumă, în medie, 3400 mg de sare în fiecare zi. Putem reduce această cantitate dacă avem mai multă grijă de unde mâncăm și cum mâncăm.

Cercetătorii acestor studii îngrijorătoare speră să schimbe întreaga industrie a mâncării cu ajutorul studiilor lor și să prevină astfel efectele negative pe care sarea în exces o are asupra metabolismului omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.