Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ingrid Mocanu îl spulberă pe Cristi Danileț: 'Dacă vorbeam, luai vreo nouă ani direct cu probe multe. Mai știi tu cum urlai să îți grațieze Băse niște tovarăși'

captura România TV
Ingrid Mocanu

Avocata Ingrid Mocanu lansează un atac fără precedent la adresa judecătorului Cristi Danileț, după ce acesta a spus că nu există nicio garanție că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu va comite aceleași fapte ca cele incriminate în scrisoarea Ruxandrei Popescu, precizând că o astfel de structură nu ar trebui să existe. „Măi, Dănilețe, dacă vorbeam numai eu ce știu despre tine, luai vreo nouă ani direct... cu probe multe. Mai știi tu cum urlai să îți grațieze Băse niște ”tovarăși” și cum să dăm noi la MJ aviz favorabil pentru tovarășii tăi? Ți i-a grațiat Băse, ai văzut? Nu mă enerva, că aduc hârtii și tot ce dorești.”, îi transmite Mocanu într-o postare pe Facebook.

Adrian Țuțuianu a început să vorbească: DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Codrin Ștefănescu

„Băi, oameni buni!
Ați auzit cum ne-a dat lecții de drept internațional și alte ramuri, nouă și mai ales judecătorilor retardați, care doar sunt cercetați ca fraierii fără să știe lucruri complicate, pe care le știe Dănileț? Măi, Dănilețe, dacă vorbeam numai eu ce știu despre tine, luai vreo nouă ani direct... cu probe multe. Mai știi tu cum urlai să îți grațieze Băse niște ”tovarăși” și cum să dăm noi la MJ aviz favorabil pentru tovarășii tăi? Ți i-a grațiat Băse, ai văzut? Nu mă enerva, că aduc hârtii și tot ce dorești. Dar să depășim asta. În ce tratate și convenții scrie că ce spune Greco e obligatoriu? Sau că nu avem voie să organizăm justiția pe Secții la Parchetul General, ci numai cu secții de magistrați la DNA? Păi îți spun eu: în niciuna! Doar în mintea prietenelor de la Greco ale doamnei Jurma și numai acolo! 
Și mai înțeleg că totuși un judecător a condamnat-o pe judecătoarea Popescu, deci procurorii nu ar fi chiar așa de vinovați (că doar știm că nici oamenii achitați nu sunt nevinovați... ce să mai zicem de ăia condamnați în fond). 
Aici ai dreptate: alături de procurori ar trebui să înfunde pușcăriile și ”acei” judecători, căci principalii vinovați pentru situația în care am ajuns au fost ei, ”acei” judecători, cei care din diverse motive (cedat șantaj, frică, boală psihică, etc) au acceptat să nenorocească semeni ai lor, în schimbul unor salarii și pensii ”nesimțite”.Nu toți, dar mulți, poate prea mulți”, este reacția lui Mocanu la declarațiile lui Danileț.

Judecătorul Cristi Danileț a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că în cazul judecătoarei Ruxandra Popescu este de reținut faptul că prima instanță a dat o soluție de condamnare, iar dacă este ceva de imputat, nu pot fi luați în discuție doar procurorii.

„Este ilogic ce spune d-na judecător Popescu. După ce a fost urmărită penal și condamnată în primă instanță și achitată în final, crede că soluția este la o altă structură, nu avem nicio garanție că aceasta nu va face aceleași lucruri despre care ea se plânge. Nu există nicio legătură între structura DNA și structura Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), probabil doar de pregătire a unor persoane. Ceea ce este de reținut în cazul doamnei judecător Popescu este că prima instanță a dat o soluție de condamnare, așa că, dacă este ceva de imputat, nu pot fi luați în discuție doar procurorii. Nu putem să acuzăm o instituție că a făcut abuzuri, hai să construim alta pe care o numim SIIJ? Ce garanții avem că la SIIJ nu se vor comite același gen de fapte?”, a spus Danileț.

Potrivit acestuia, SIIJ este o instituție contrară normelor internaționale.

„SIIJ nu trebuie să existe, asta spune Europa, de aici încolo, e decizia națională. Eu sunt surprins de faptul că încă mai există magistrați în țara asta care nu înțeleg ce înseamnă un standard european și care este efectul aderării României la UE. Este clar că sunt unii magistrați cu carențe în cunoștințe politice, diplomatice și de drept internațional”, a subliniat judecătorul clujean.

Judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia a adresat colegilor săi o scrisoare deschisă, după ce a fost achitată în dosarul DNA Ploiești, în care era acuzată de abuz în serviciu și luare de mită. Femeia a vorbit despre abuzuri ale procurorilor DNA și despre necesitatea SIIJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.