Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorare în TVR: Angajații, anunțați printr-un mesaj intern că nu își primesc salariile la timp

tvr

Cei peste 2000 de angajați ai TVR au fost anunțați, marți, 2 noiembrie, că salariile nu vor putea fi plătite la timp în această lună, din cauza faptului că SRTv nu mai are ordinator principal de credite, după expirarea mandatului directorului general.

Având în vedere adresa transmisă Societăţii Române de Televiziune de către Parlamentul României prin care se solicită ca până la data de 12 noiembrie să înainteze Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului României propuneri nominale pentru două locuri de membru titular şi două locuri de membru supleant în Consiliul de Administraţie al SRTv, Comitetul Director al SRTv a agreat declanşarea scrutinului pentru alegerile interne.

SRTv a transmis soluţia identificată Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului României şi Secretarului General al Camerei Deputaţilor şi a informat Comisiile de Cultură.

Parlamentul României a mai fost informat că în actuala situaţie, lipsa Directorului General, care are calitatea de ordonator principal de credite, face imposibilă desfăşurarea activităţii de angajare de cheltuieli şi efectuare de plăţi conform Legii 500/2002 privind finanţele publice”, se arată în mesajul primit de angajații TVR.

Joi, 28 octombrie 2021, PSD a atacat la Curtea Constituţională legea privind aprobarea OUG 89/2021, care are ca obiect de reglementare asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune, în cazul mandatelor stabilite prin hotărârea Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, iar vineri, 29 octombrie 2021, au expirat mandatele lui Liviu Popescu (Radio) şi al Ramonei Săseanu (TVR), fără a exista o soluţie de prelungire sau înlocuire a directorului general interimar la SRR şi SRTV, aprobată de către Parlamentul României.

Tot în data de 29 octombrie 2021, a avut loc şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului unde s-au stabilit procedurile pentru desemnarea membrilor consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii este 12 noiembrie a.c., iar până pe 15 noiembrie a.c. urmează să fie audiaţi candidaţii în Comisiile pentru Cultură şi Mass-Media ale Parlamentului şi numiţi membrii Consiliului de Administraţie în plenul Parlamentului.

Pe 16 noiembrie TVR ar putea avea un nou președintele director general. Ziua de salariu în TVR este 15 noiembrie, astfel că în cel mai optimist scenariu salariile ar putea întârzia doar două-trei zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.