Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorare la Moscova: Unele state din Asia Centrală s-ar putea alătura sancțiunilor împotriva Rusiei

lboro.ac.uk
sanctiuni rusia

Unele state din Asia Centrală au explicat în mod evident faptul că nu sunt pregătite să-și asume niciun fel de riscuri și că s-ar putea alătura sancțiunilor occidentale impuse împotriva Rusiei, a declarat marți ministrul adjunct de externe rus, Mihail Galuzin, la cea de-a III-a Conferință din Asia Centrală a Clubului Internațional de Discuții Valdai, relatează TASS, potrivit RADOR.

'În pofida faptului că pozițiile noastre cu privire la inacceptabilitatea și caracterul nelegitim al restricțiilor economice unilaterale coincid, unele state din Asia Centrală nu doresc, totuși, să își asume anumite riscuri şi, în acest context, ele lasă clar că se înţeleagă faptul că sunt dispuse să urmeze măsurile restrictive occidentale', a declarat diplomatul. Potrivit lui Galuzin, Rusia nu dictează nimănui ce fel de curs politic extern și intern trebuie să urmeze, atunci 'când acesta nu contravine obligațiilor asumate inclusiv în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, Uniunii Economice Euroasiatice și CSI'.

'Suntem ferm convinşi de faptul că autorităţile din capitalele din Asia Centrală văd perfect și înțeleg bine acest fapt: că distrugerea în mod artificial a legăturilor cu Rusia ar putea duce la consecinţe mult mai grave, în comparaţie cu costurile plătite pentru sancțiunile secundare mult trâmbiţate'', a adăugat el.

Ministrul a subliniat că Rusia este ferm hotărâtă să-şi consolideze în mod constant relațiile de parteneriat strategic cu țările din Asia Centrală. Conferința Valdai pe tema 'Rusia și Asia Centrală: Conectarea cu o lume în schimbare' are loc pe 16 și 17 mai, la Universitatea de Stat din Tomsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.