Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorare la Washington în legătură cu relaţia dintre Ungaria şi Rusia

putin orban

Statele Unite îşi exprimă speranţa în legătură cu relaţia Ungariei cu Rusia şi consideră că decizia premierului Viktor Orban de a se întâlni cu preşedintele rus, Vladimir Putin, este "controversată", precizează Ambasada SUA la Budapesta într-un comunicat remis vineri.

Statele Unite ale Americii se declară „îngrijorate” de relația Ungariei cu Rusia și consideră că decizia prim-ministrului Viktor Orban de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin este „îngrijorătoare”, a anunțat, vineri, ambasada americană din Budapesta, notează Mediafax.

Orban a avut marți o întâlnire cu Putin în timpul Forumului Belt&Road de la Beijing. El este singurul lider al unei țări din Uniunea Europeană care a participat la forum sau s-a întâlnit cu Putin de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

„Statele Unite sunt preocupate de relația Ungariei cu Rusia”, a spus ambasadorul american în Ungaria, David Pressman, potrivit Reuters.

Orban i-a spus lui Putin în timpul întâlnirii de la Beijing că Ungaria nu a vrut niciodată să impună restricții Rusiei și că încearcă să salveze contactele bilaterale. De asemenea, în trecut, Ungaria s-a opus unor inițiative ale UE de a sprijini Ucraina.

În urma întâlnirii de la Beijing, ambasadorii țărilor NATO și ai Suediei care au sediul la Budapesta s-au reunit pentru a discuta preocupările lor cu privire la apropierea tot mai mare a Ungariei de Moscova, a informat Radio Europa Liberă.

Relațiile dintre Budapesta și Washington s-au înrăutățit în ultimul an din cauza amânării deciziei Ungariei asupra ratificării aderării Suediei la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.