Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorări maxime la OMS: varianta COVID din India este `îngrijorătoare, are un anumit grad de rezistenţă la vaccinuri`

News.ro
india incinerare parcare

Varianta virusului COVID-19 descoperită în India, a fost clasificată drept „îngrijorătoare,” potrivit OMS. Varianta B.1.617 este mai contagioasă decât celelalte. Aproximativ 4.000 de oameni mor în fiecare zi în India din cauza coronavirusului.

Varianta virusului COVID-19 descoperită în India, a fost clasificată drept „îngrijorătoare,” a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special pentru că este mai contagioasă, relatează Le Figaro.

„Există informaţii că B.1.617 este mai contagioasă, dar şi dovezi care sugerează că are un anumit grad de rezistenţă la vaccinuri şi, prin urmare, o clasificăm ca o variantă îngrijorătoare la nivel global,” a declarat doctorul Maria Van Kerkhove, manager tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS.

Experţii au explicat că mai multe detalii vor fi publicate marţi în raportul epidemiologic săptămânal al agenţiei ONU, dar că rămân multe cercetări de realizat cu privire la această variantă, în special prin intermediul unei secvenţieri sporite, „pentru a şti cât de mult circulă, dar şi gradul de severitate cu care atenuează eficacitatea vaccinurilor.”

„Nu avem nimic de sugerat în acest moment, cum ar fi că diagnosticul, medicamentele şi vaccinurile noastre nu funcţionează. Şi asta este important,” a subliniat medicul, insistând asupra faptului că trebuie aplicate în continuare măsurile de siguranţă precum distanţarea socială sau purtarea măştii.

„Vom continua să vedem variante îngrijorătoare şi trebuie să facem tot posibilul pentru a limita transmiterea, a limita infectările, a preveni şi a reduce gravitatea bolii”, a subliniat oficialul OMS.

Această variantă reprezintă unul dintre motivele care explică explozia cazurilor de Covid din India. Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 4.000 de oameni mor în fiecare zi în această ţară din cauza coronavirusului, bilanţul total ajungând la aproape 250.000 de decese de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.