Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorări pentru Cannes 2020, după ce Guvernul francez a interzis adunările publice până pe 31 mai

cinemablend.com
festival cannes

Ministerul Sănătăţii din Franţa, încercând să limiteze epidemia provocată de noul tip de coronavirus, a decis joi să extindă până pe 31 mai interdicţia ce vizează adunările publice la care participă mai mult de 5.000 de persoane în spaţii închise, generând astfel îngrijorări legate de următoarea ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, informează variety.com, potrivit Agerpres.

Interzicerea marilor adunări publice în spaţii închise a fost decretată iniţial în Franţa pe 29 februarie, iar decizia de joi reprezintă o actualizare a acesteia. Potrivit ministerului citat, reprezentanţii statului francez din fiecare regiune au dreptul "de a interzice, de a restricţiona, inclusiv prin măsuri individuale, şi alte adunări mai mici".

Extinderea interdicţiei până pe 31 mai generează îngrijorări legate de Festivalul de Film de la Cannes, care ar trebui să aibă loc în perioada 12-23 mai, dar şi de Marche du Film, eveniment dedicat pieţei de film, organizat parţial într-un spaţiu închis în timpul festivalului de pe Croazetă. Anul trecut, evenimentul a reunit 12.527 de participanţi.

Un purtător de cuvânt al Festivalului de la Cannes a declarat pentru revista Variety că nici festivalul, nici Marche du Film nu vor fi vizate de această interdicţie, întrucât niciunul dintre cele două evenimente nu reuneşte peste 5.000 de persoane în acelaşi timp în acelaşi spaţiu.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Epidemia de coronavirus din Franţa a cauzat deja anularea MipTV, un celebru târg internaţional al programelor de televiziune, organizat în fiecare an la Cannes la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, în timp ce Canneseries, un festival anual dedicat serialelor dramatice, organizat în parteneriat cu Reed Midem, a fost amânat şi va avea loc odată cu expoziţia MIPCOM în luna octombrie.

Soarta unui alt eveniment, Series Mania, festival dedicat serialelor dramatice, organizat în oraşul Lille şi programat pentru sfârşitul lunii martie, este de asemenea incertă.

Alături de Italia şi Germania, Franţa este una dintre cele mai afectate ţări europene de această epidemie, cu 285 de persoane testate pozitiv cu noul tip de coronavirus, din care şase au decedat.

Dintre cele 2.000 de cinematografe din Franţa, aproximativ 40 au fost închise în regiunile Oise şi Morbihan, cele mai grav afectate de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.