Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorată de evoluţia crizei din Ucraina, Franţa cere garanţii pentru observatori

ucraina si ue

Ministerul de Externe francez a declarat miercuri că este 'extrem de îngrijorat' de situaţia din estul Ucrainei şi a cerut garanţii că observatorilor internaţionali li se permite să-şi îndeplinească misiunea, relatează Reuters. Un acord de încetare a focului, semnat în februarie 2015 la Minsk, care avea drept scop să pună capăt conflictului între forţele guvernului ucrainean şi separatiştii proruşi, nu a reuşit să oprească atacurile de artilerie. Cele două părţi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului. În conflictul de trei ani din estul Ucrainei au murit până în prezent circa 10.000 de persoane, conform Agerpres.

O întâlnire în aşa-numitul 'format Normandia' (Rusia, Ucraina, Franţa, Germania) a avut loc marţi la la Berlin pentru găsirea unei soluţii la criza din estul Ucrainei. 'Reuniunea ne-a permis să evaluăm situaţia de pe teren, care rămâne extrem de îngrijorătoare', a declarat Romain Nadal, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe francez. 'Au fost cerute garanţii pentru a permite misiunii speciale a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să-şi îndeplinească mandatul în cele mai bune condiţii', a afirmat oficialul francez.

Noul preşedinte francez Emmanuel Macron, care a avertizat că va sprijini noi sancţiuni împotriva Moscovei dacă situaţia nu se va îmbunătăţi, a convenit luni, la Paris, cu omologul său rus Vladimir Putin că este momentul pentru o nouă rundă de discuţii de pace între liderii celor patru ţări, care s-au întâlnit prima dată în Normandia, în nord-vestul Franţei. 'Franţa şi Germania au subliniat (marţi) riscul deteriorării situaţiei economice, ecologice şi umanitare' în estul Ucrainei, a mai spus oficialul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.