Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorător: New York raportează primul caz de poliomielită din SUA după aproape un deceniu

healio.com
polio

Autoritățile sanitare din New York au raportat joi un caz de poliomielită, primul în SUA după aproape un deceniu.

Oficialii au precizat că rezidentul din Rockland County este un adult nevaccinat, dar nu au detaliat starea persoanei, relatează washingtonpost.com.

Se pare că persoana a avut o tulpină de virus derivată din vaccin, poate de la cineva care a primit vaccinul - disponibil în alte țări, dar nu în SUA - și l-a răspândit, au spus oficialii.

Poliomielita a fost cândva una dintre cele mai temute boli ale națiunii, cu epidemii anuale care provocau mii de cazuri de paralizie - multe dintre ele la copii.

Vaccinurile au devenit disponibile începând cu 1955, iar o campanie națională de vaccinare a redus numărul anual de cazuri din SUA la mai puțin de 100 în anii 1960 și la mai puțin de 10 în anii 1970, potrivit CDC.

În 1979, poliomielita a fost declarată eliminată în SUA. Rareori, turiștii înfectați cu poliomielită au răspândit virusul în SUA, ultimul caz de acest fel fiind înregistrat în anul 2013.

Copiii din SUA sunt în continuare vaccinați în mod regulat împotriva poliomielitei. Oficialii federali recomandă patru doze: să fie administrate la vârsta de 2 luni; 4 luni; între 6 și 18 luni; și între 4 și 6 ani. Unele state cer doar trei doze.

Potrivit celor mai recente statistici ale CDC privind vaccinarea copiilor, aproximativ 93% dintre copiii de 2 ani au primit cel puțin trei doze de vaccin antipoliomielitic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.