Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INHGA: Debitele Dunării se menţin sub media multianuală a lunii august, pe parcursul săptămânii viitoare

Agerpres
Dunarea

Debitul Dunării, pe sectorul Baziaş, se va menţine sub media multianuală a lunii august, pe parcursul săptămânii viitoare, cu cote fluctuante ale apelor, până la o valoare maximă de 3.700 mc/s, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), potrivit agerpres.ro.

Conform hidrologilor, fluviul Dunărea va înregistra o creştere a debitelor, în următoarele două zile, până la 3.700 mc/s, staţionar la această valoare o zi, apoi în scădere uşoară până la valoarea de 3.500 mc/s, sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, cu excepţia sectorului Gruia - Calafat (în prima parte a intervalului) şi a sectorului Calafat - Corabia (în a doua parte a intervalului), unde vor fi în uşoară creştere.

Prognoza de specialitate arată că, în perioada 22 - 28 august, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în scădere, mai ales în jumătatea de est, şi în general staţionare pe celelalte cursuri de apă, fiind posibile uşoare creşteri de debite pe unele râuri mici din zonele montane ca urmare a averselor prognozate.

De asemenea, în partea a doua a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi staţionare, dar sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe râurile mici din zonele de deal şi munte din vestul, centrul şi nordul ţării din cauza averselor torenţiale, cu caracter temporar accentuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.