Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INHGA: Debitul Dunării se va situa peste mediile multianuale ale lunilor mai şi iunie, în următoarea perioadă

Cristi Șelaru
Dunărea

Debitul fluviului Dunărea va fi scădere în perioada următoare, însă se va situa peste mediile multianuale ale lunilor mai şi iunie, arată prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, până pe data de 4 iunie, la ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi în creştere, cu excepţia primei părţi a intervalului când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia - Corabia, şi părţii a doua a intervalului când vor scădea pe sectorul Gruia - Olteniţa, potrivit agerpres.ro.

La nivel general, debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), va fi în scădere până la valoarea de 7.500 mc/s, peste mediile multianuale ale lunilor mai (7.250 mc/s) şi iunie (6.400 mc/s).

În ceea ce priveşte estimările pentru râuri, prognoza INHGA relevă faptul că, în intervalul 29 mai - 4 iunie, ora 7:00, debitele medii zilnice vor fi, în general, în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă şi propagării.

În acest sens, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de apărare, pe unele râuri din zonele de deal şi munte din sudul, centrul şi nord-vestul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.