Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativă în Germania - Evreii care au fugit de regimul nazist şi descendenţii lor să obţină mai simplu cetăţenia germană

steag_germania

Partidul Verzilor (de opoziţie) din Germania - al doilea în sondaje după conservatorii Angelei Merkel aflaţi la putere - vrea ca evreii care au fugit de regimul nazist şi descendenţii lor să obţină mai simplu cetăţenia germană, informează luni DPA potrivit Agerpres.

Evreii germani care au părăsit ţara sub Cel de-al treilea Reich şi au primit o nouă cetăţenie trebuie să ceară să se întoarcă în Germania, scris ziarul Die Welt. În opinia autorităţilor germane, aceste persoane nu au fost expatriate, ci mai degrabă au renunţat la paşaportul lor german pentru o nouă cetăţenie.

Filiz Polat, purtătoare de cuvânt a Verzilor pentru migraţie şi politică de integrare, a declarat pentru Die Welt că această lacună este "complet inacceptabilă".

Verzii au elaborat o legislaţie ce urmează a fi prezentată în parlament când se reiau sesiunile după pauza de vară. Proiectul de lege propune amendamente la Actul privind Cetăţenia Germană pentru a include solicitări de naturalizare având legătură cu cazurile de injustiţie comise de nazişti. O a doua opţiune, potrivit Verzilor, ar fi ca autorităţile să interpreteze reglementările actuale în sens mai larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.