Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativă INEDITĂ a unui politician PSD - Traseismul politic, interzis prin Constituție

Sigle-Partide

Consilierul local Gheorghe Gligan, reprezentând PSD în cadrul Primăriei municipiului Baia Mare, a afirmat, vineri, că interzicerea prin Constituţie a traseismului politic ar fi o şansă mare pentru România, potrivit Agerpres.

"Interzicerea prin Constituţie a traseismului politic pentru să zicem o perioadă de minim 20 ani după ce ţi-ai dat demisia dintr-un partid, cu excepţia cazurilor când persoana este exclusă din partid, cred că ar fi o şansă mare pentru România", a spus Gheorghe Gligan, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si Rolul președintelui, preluat de CSM - adjuncții secțiilor din DNA, DIICOT și Parchetul General, numiți de Secția pentru Procurori a Consiliului

Potrivit acestuia, o lege dată în această privinţă ar putea fi schimbată foarte uşor de politicieni, de aceea este necesară includerea prevederii în legea fundamentală.

"O lege în acest sens nu cred că ar exista vreodată interesul să se dea şi chiar dacă s-ar da ar putea fi schimbată oricând. Însă acest lucru ar putea fi legiferat prin constituţie în urma unui referendum(...) Întrebarea mea este una simplă: înţelege acest popor importanţa interzicerii traseismului politic şi se găsesc 500.000 de semnatari pentru iniţierea unui referendum pe această temă?", a menţionat Gheorghe Gligan în postarea sa.

Consilierul local social-democrat mai spune că o astfel de interzicere a traseismului politic prin Constituţie i-ar face pe politicieni să fie mult mai atenţi şi responsabili cu cariera lor politică şi în relaţia cu alegătorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.