Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativă cetățenească în Italia: Urmează referendum pentru liberalizarea consumului de canabis

bbc.co.uk
droguri canabis cocaina

Susținătorii legalizării consumului de marijuana din Italia au anunțat sâmbătă că au strâns suficiente semnături pentru a declanșa un referendum privind liberalizarea consumului de canabis, pregătind scena pentru un vot la nivel național pe această temă, la începutul anului viitor, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Propunerea de referendum urmărește legalizarea creșterii cannabisului pentru uz personal și introducerea unor pedepse mai mici pentru alte infracțiuni legate de canabis, astfel încât infractorii nu vor mai risca pedepse cu închisoarea pentru vânzarea unor cantități mici de droguri.

Susținătorii au adunat cele 500.000 de semnături necesare în șapte zile, mult mai repede decât de obicei datorită unei legi aprobată în iulie care permite colectarea semnăturilor online. Anterior, era permisă doar semnarea în persoană.

"Acesta este un rezultat extraordinar, dar nu este surprinzător", a declarat comitetul de organizare a referendumului.

Semnăturile vor trebui acum verificate oficial, iar organizatorii au cerut oamenilor să-și adauge numele înainte de termenul limită de la sfârșitul lunii septembrie, pentru a evita orice risc de respingere a referendumului.

Principalele partide politice ale Italiei din guvernul de unune națională al lui Mario Draghi au păreri împărțite în privința canabisului.

Grupurile pro-marijuana au primit un impuls în 2019, când instanța de apel de top din Italia a decis că cultivarea canabisului pentru uz personal este legală, dar verdictul nu a fost încă inclus în noua legislație, lăsând problema neclară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.