Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Injecţie' de peste 20,4 miliarde de dolari pentru sprijinirea economiei în Elveţia

The Independent
swiss armata elvetia army

Guvernul Elveţiei a lansat miercuri un pachet de măsuri de urgenţă de 20 de miliarde de franci elveţieni (20,42 miliarde de dolari), prin care companiile pot solicita de la bănci credite fără dobândă de până la 500.000 de franci elveţieni (509.995 dolari), pentru a face faţă efectelor măsurile restrictive impuse pentru a limita extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

De asemenea, companiile care se confruntă cu "scăderi semnificative ale veniturilor" pot solicita, începând de joi, un credit punte reprezentând până la 10% din vânzările lor anuale, până la maximum 20 de milioane de franci elveţieni, a informat Executivul.

Împrumuturi mai mari de 500.000 de franci elveţieni vor fi de asemenea garantate în proporţie de 85% de Guvernul Elveţiei, la o rată a dobânzii de 0,5%.

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a înfiinţat o facilitate de refinanţare Covid-19 (CRF) pentru a majora furnizarea de credite sistemului bancar al ţării şi pentru a preveni lipsa de lichidităţi.

Citeşte şi: VIDEO Percheziţii de amploare într-un dosar de înşelăciune cu pretinse teste COVID - Aproape 10.000 de teste nereale încerca firma să vândă pe internet

Facilitatea este nelimitată şi va fi disponibilă din 26 martie, a informat SNB.

"Societatea noastră şi economia elveţiană se confruntă cu provocări enorme. Pentru a combate această criză, este esenţial ca firmele să aibă acces la creditare şi sistemul bancar să aibă acces la lichiditate", a afirmat preşedintele SNB, Thomas Jordan.

CRF permite băncilor să obţină lichidităţi de la Banca Naţională a Elveţiei, garantate prin intermediul creditelor guvernamentale. Astfel băncile comerciale pot majora rapid şi substanţial creditarea companiilor. Rata dobânzii la tranzacţiile de refinanţare este aceeaşi ca dobânda SNB, de minus 0,75%.

Elveţia are aproape 9.900 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 122 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.