Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul de lege a fost adoptat

twitter.com
tastatura laptop calculator

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege care permite înmatricularea online a mașinilor prin intermediul unei aplicații dedicate. Acest pas important spre digitalizarea procesului de înregistrare auto vine în contextul eforturilor de modernizare a serviciilor publice în țară.

Proiectul de lege urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Odată intrat în vigoare, acesta va pune capăt procedurilor tradiționale de înmatriculare, oferind o soluție rapidă și eficientă prin intermediul unei aplicații.

Beneficii semnificative pentru șoferii români

Printre avantajele aduse de proiectul de lege adoptat se numără economisirea timpului și a efortului implicat în procesul de înmatriculare.

Șoferii vor putea completa și depune toate documentele necesare direct de acasă, evitând astfel cozile și birocrația asociată cu vizitele la sediile autorităților rutiere.

Astfel, înmatriculare auto online va putea fi făcută printr-o aplicaţie administrată de DRPCIV şi va permite românilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.