Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înmormântare cu onoruri în Rusia pentru generalul care a murit în Ucraina, după ce avionul pe care îl pilota a fost doborât

Kanamat Botashev

Un general rus în retragere este înmormântat în Rusia. Este vorba despre pilotul cu cel mai important rang doborât în războiul din Ucraina, anunță BBC și Mediafax.

Funeraliile generalului-maior Kanamat Botashev au loc în Rusia, la câteva zile după ce acesta a fost doborât la bordul unui avion de vânătoare în Ucraina.

Trupul pilotului în retragere, al cărui avion a fost doborât săptămâna trecută deasupra regiunii Luhansk, a fost transportat cu un elicopter la Karachay-Cherkessia, în Caucazul de Nord al Rusiei, potrivit rapoartelor locale. El a fost pilotul de cel mai înalt rang care a fost pierdut de Rusia de la începutul războiului, la 24 februarie.

Generalul pilota un avion de război Su-25 când a fost ținta unui sistem de rachete de umăr Stinger, a relatat BBC Rusia.

Rapoartele rusești au anunțat că președintele Vladimir Putin i-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că 12 generali ruși au fost uciși până acum în timpul invaziei, dar Rusia a confirmat doar două astfel de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.