Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înotătoarea germană Alexandra Wenk critică CIO pentru menţinerea Jocurilor Olimpice conform programării iniţiale

www.cotidianul.ro
Comitetul Olimpic Internațional

Înotătoarea germană Alexandra Wenk, specialistă a stilului fluture, a criticat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru decizia de a menţine cu orice preţ Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo (24 iulie-9 august) în mijlocul pandemiei de coronavirus, care le transformă în ceva ''absurd şi complet irelevant'', relatează EFE, potrivit Agerpres.

''Aş dori să se amâne Jocurile. În această situaţie, ar fi absurde şi irelevante'', a declarat Wenk, medaliată cu aur în ştafeta Germaniei de 4x100 m mixt în 2012, participantă la două olimpiade, pentru ziarul Suddeutsche Zeitung.

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

Wenk, 25 ani, a reamintit că în contexul pandemiei de coronavirus au fost suspendate concursurile prin care înotătorii puteau obţine calificarea la Tokyo şi că posibilitatea de antrenament este foarte limitată sau inexistentă, astfel că sportivii trebuie să recurgă la forme alternative de antrenament.

''Dacă timp de săptămâni nu avem contact cu apa, unde şi cum se vor face calificările? Este, de asemenea, o lipsă de respect. Medicii din Italia trebuie să ia în prezent decizii dramatice. Oamenii sunt conştienţi că pot muri. Toate astea sunt mai importante decât Jocurile Olimpice'', a spus Wenk.

Wenk locuieşte la Regensburg, în Bavaria, unde piscinele sunt închise, dar se menţine în formă înotând în Dunăre deşi ştie că nu poate să-şi îmbunătăţească timpii aşa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.