Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înotătorul britanic Adam Peaty, triplu campion olimpic, mărturie cutremurătoare: `Am fost într-o spirală autodistructivă`

Adam Peaty

Înotătorul britanic Adam Peaty, triplu campion olimpic, spune că a fost într-o „spirală autodistructivă”, dar speră să iasă din aceasta, relatează BBC.

Sportivul de 28 de ani s-a retras de la Campionatele Marii Britanii la începutul acestei luni, invocând probleme de sănătate mintală.

El nu a fost inclus în lotul Marii Britanii pentru Campionatele Mondiale de Nataţie din iulie.

„Am fost într-o spirală autodistructivă, şi nu mă deranjează să o spun pentru că sunt om”, a spus el pentru Times.

„Am ajuns într-un punct al carierei mele în care nu m-am simţit ca mine însumi. Nu m-am mai simţit fericit înotând şi nu m-am simţit fericit în competiţii, care erau cea mai mare dragoste a mea în sport. Mi-am pus mâna deasupra unui buton de autodistrugere pentru că dacă nu obţin rezultatul pe care îl doresc, mă autodistrug", a spus el.

Peaty, care încă intenţionează să concureze la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, a vorbit anterior despre perioadele de depresie şi problemele cu alcoolul, despre care spune că s-au agravat anul trecut, deoarece se lupta cu accidentarea, motivaţia şi ruperea relaţiei sale cu mama fiului său.

De asemenea, a fost diagnosticat cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD).

„A fost o călătorie incredibil de singuratică. Diavolul de pe umărul meu spune „Pierzi din viaţă, nu eşti suficient de bun, ai nevoie de o băutură, nu poţi avea ceea ce îţi doreşti. nu poţi fi fericit. În unele zile te simţi bine şi nu trebuie să răspunzi; în unele zile te simţi îngrozitor, aşa că trebuie să răspunzi şi să treci peste asta”

Peaty a dominat probele de bras timp de aproape un deceniu, apărându-şi cu succes titlul de 100 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

De-a lungul carierei sale, el a câştigat, de asemenea, opt medalii de aur la Campionatul Mondial, 17 de aur la Campionatele Europene şi patru de aur la Jocurile Commonwealth.

Dar a ratat aurul la proba de 100 m de la Birmingham anul trecut, terminând pe locul patru în spatele lui James Wilby, după ce s-a accidentat la picior în timpul pregătirii.

Deşi recordul său mondial este cu aproape o secundă întreagă mai rapid decât a înotat oricine altcineva vreodată, el spune că urmărirea acelei perfecţiuni a costat.

„Orice persoană sănătoasă ştie că 18 ani făcând acelaşi lucru este o nebunie”, a spus el. „Încerc să găsesc marje minuscule an de an, încercând să găsesc 0,1%. Dăruirea şi sacrificiul - weekendurile şi tot timpul tău sunt petrecute urmărind acel obiectiv pentru această ocazie de glorie olimpică. Cândva a avut sens, de două ori a fost o întrebare mare şi a fost mai mare data trecută, deoarece acel an suplimentar Covid a fost foarte greu pentru toţi. A treia Olimpiadă? Este foarte bizar că o facem, dar eu sunt încă aici. Singurul motiv pentru care am făcut un pas ănapoi deocamdată este că nu ştiu de ce mai continui , ca să fiu sincer. Nu ştiu de ce mă lupt în continuare. Lucrul pozitiv este că am observat un „de ce” acolo. Caut răspunsul", a subliniat campionul olimpic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.