Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înrădăcinaţi în Hristos dragostea faţă de familie, îndeamnă Episcopul Ignatie

În Duminica I după Rusalii, Episcopul Ignatie al Huşilor a explicat ce a dorit să transmită Mântuitorul Hristos prin cuvintele: „Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine” (Matei 10:37), potrivit basilica.ro.

Ierarhul a rostit predica duminicală la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii Paltin – Petru Vodă, judeţul Neamţ.

El a atras atenţia în omilia sa că prin acel verset biblic Mântuitorul Hristos nu ne spune să nu iubim familia, ci să nu o aşezăm „mai presus de El” şi a explicat de ce.

„Acest verset se referă la cei din familie. Să nu iubim pe cei din familie mai mult decât pe Hristos. Dragostea noastră faţă de ei trebuie să fie înrădăcinată în dragostea lui Dumnezeu, nu în dragostea oamenilor, care este foarte fluctuantă”.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 75: Șampanie cu zmeurică deschide păcănelele, dar liceenii n-au voie la bal

„Înrădăcinaţi, în Hristos, dragostea faţă de familie! Dacă Dumnezeu va fi centrul vieţii noastre, familiile noastre vor arăta altfel”, a subliniat Episcopul.

Făcând referire la rugăciunile de la Taina Cununiei unde preoţii se roagă ca Hristos „să fie prezent la fiecare nuntă, aşa cum a fost la nunta din Cana Galileii”, Preasfinţitul Părinte Ignatie a mai arătat că Dumnezeu este „izvorul dragostei faţă de familie”.

Conform ierarhului, dacă vom avea dragostea lui Hristos, vom şti cum să acordăm respectul cuvenit membrilor familiei.

„Vom şti să ne cinstim soţia sau soţul. Când Îl punem pe Dumnezeu pe primul loc, atunci îi vom cinsti şi pe copii, pentru că îi vom vedea ca fii ai lui Dumnezeu, îi vom preţui şi vom investi în ei tot ceea ce este mai frumos din noi – spiritual vorbind”.

Apoi, a făcut o paralelă între investiţia materială şi cea spirituală în copii.

„Indiferent de cât vom investi material în copiii noştri, ne vom da seama, la un moment dat, că nu a contat foarte mult. Contează ceea ce investim din punct de vedere spiritual, cât de mult le transmitem credinţa”.

„Acestea vor veni înapoi ca o binecuvântare asupra noastră, ca părinţi”, şi-a exprimat certitudinea Episcopul Ignatie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.