Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNREGISTRĂRI SECRETE cu Carmen Dan: Ministrul a fost înregistrat în spațiul SECURIZAT al DGA - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin ionita carmen dan

Carmen Dan a avut, miercuri, o întâlnire la sediul Direcției Generale Anticorupție cu „factori de comandă”, unde a precizat că prin reorganizare nu se urmărește desființarea DGA, ministrul adăugând că opiniile exprimate de Cătălin Ioniță nu trebuie să interfereze cu activitatea instituției. Totul, după un conflict deschis între ministru și șeful DGA.

Discuțiile au fost înregistrate de una dintre persoanele aflate la masă, chiar dacă acest lucru este strict interzis prin lege, fiind vorba despre un spațiu securizat. Miercuri seara, la emisiunea lui Victor Ciutacu, ministrul Carmen Dan s-a arătat ”uimită” când a aflat de înregistrare. Ea spune că a fost înregistrată atunci când a discutat cu angajații pentru a le afla nemulțumirile. Dan a precizat că va face verificări pentru a afla cine a înregistrat-o.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

„Astăzi a fost pur și simplu o întâlnire de lucru, o discuție cu oamenii care lucrează în DGA, atât cei cu funcții de conducere, cât și cei cu funcții de conducere. (...) Eu sunt la fel de uimită că o ședință ajunge să fie înregistrată. Sunt foarte interesată să aflu cine sunt. În primă instanță, nu am crezut o astfel de poveste. A ajuns la mine informația după ședința de Guvern. A fost o discuție în care am vrut din gura lor să aflu de ce au fost atât de deranjați. Am vrut să fac toate precizările privind poziția pe care am avut-o în cadrul ministerului. Nu m-am poziționat în sensul desființării acestei direcții, ci în sensul eficientizării. (...) Voi face toate verificările necesare (să afle cine a înregistrat-o, n.r.)”, a declarat Carmen Dan, la România Tv.

Ministrul a mai spus că nu înțelege reacția șefului Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

„Nu l-a pus nimeni inspector general al Poliției Române cu forța. Asta înțeleg că este principala mea vină. Nu știu ce se întâmplă în mintea domnului Ioniță. Nici nu am vrut să îi dau răspunsul. Am încercat doar să-mi explic ce a generat situația, punctând că eu nu duc războaie personale în afara instituției cu persoane. (...) Am încercat să înțeleg de ce colegii din DGA i-au cerut directorului general să iasă cu o scrisoare deschisă. Acolo a fost începutul. Cu 2 zile înainte, într-o discuție avută cu directorul DGA, eram asigurată că sunt un om extraordinar și că am toată aprecierea și respectul dânsului. Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu am reușit azi (miercuri,n.r) să mă edific. Nimeni de la DGA nu mi-au dat de înțeles că au solicitat directorului acest lucru, dimpotrivă, că au cerut scrisoarea din presă”, a mai spus Carmen Dan.

Citește și: Atenție! Cine l-a trădat pe Traian Băsescu – PMP-istul care a votat pentru modificarea Codurilor Penale

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.