Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul au crescut cu 5%, în primele două luni

comert

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 5%, în primele două luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform Institutului Național de Statistică (INS), scrie Mediafax.

Creșterea s-a datorat majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (42,9%), activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (11,7%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (5,3%) şi la comerţul cu autovehicule (1,1%).

În aceeași perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2019, a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,5% mai mare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (23,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (14,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (10,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (8,9%) şi de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (2,6%). Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele două luni ale acestui an, a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,1% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018 a înregistrat o creștere cu 4,2% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (52,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (18,7%) și la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (3,8%), iar comerţul cu autovehicule a scăzut cu 3,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2019 a înregistrat o creștere cu 4,3% faţă de luna februarie 2018. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,9% mai mare comparativ cu luna februarie 2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (25,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (23,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (12,1%) și de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (9,1%). Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 5,2%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2019 a crescut cu 16,1% comparativ cu luna februarie 2018.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 6%, datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (23,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (10%), comerţul cu autovehicule (5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 1,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a rămas la același nivel. Scăderi s-au înregistrat la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (6,1%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (0,8%) și la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (0,1%). Creșteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (6,9%) și activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (0,3%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creștere cu 1,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.