Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS anunţă care sunt cele mai profitabile afaceri

afacere

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada ianuarie-aprilie 2018 atât ca serie brută, cu 6,8%, cât şi ca serie ajustată sezonier - cu 6,3%, arată datele comunicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS), scrie Mediafax.

Creșterea din domeniul serviciilor a provenit „de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+14,5%), activităţile de spălare şi curăţare uscată a articolelor textile şi a produselor din blană (+9,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,8%)”, arată un comunicat al INS. Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au rămas la acelaşi nivel.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut în aprilie atât ca serie brută, cu 7,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate - cu 6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută, cu 1,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate - cu 2,5%.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.