Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Jumătate din populația României nu este conectată la canalizare. Moldova stă cel mai rău

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Doar 54% din populaţia României era conectată la sistemele de canalizare în anul 2019. Vestea bună este că a crescut cu 221.883 numărul românilor cu locuința conectată la sisteme de canalizare, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date vineri publicităţii.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populaţiei conectată la sistemele de canalizare, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (87,2%), urmată de regiunea Centru (66,8%) şi Vest (60,7%). Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (37,4%), Nord-Est (37,6%) şi Sud-Vest Oltenia (41,2%).

Potrivit INS, 90,9% din populaţia rezidentă urbană este conectată la canalizare, față de 11,3% din populaţia rezidentă rurală.

Citește și: Surse: Tensiuni în Guvern între 'epidemiologi' și miniștri .

În ceea ce priveşte epurarea apelor uzate, populaţia conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare a fost de 10,26 milioane de persoane, reprezentând 52,9% din populaţia rezidentă a ţării, cu 229.014 persoane mai mult decât în anul 2018.

Creşterile au fost determinate de racordarea populaţiei la reţelele de canalizare nou construite, respectiv de punerea în funcţiune a unor noi staţii de epurare a apelor uzate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.