Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7%, în primul trimestru din acest an

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7%, în termeni nominali, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2023, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia a fost determinată de creşterile înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+16%) şi în industria bunurilor de capital (+12,8%). În perioada analizată au fost înregistrate şi scăderi, respectiv în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-10,5%) şi în industria bunurilor intermediare (-1,5%), potrivit Agerpres.

Potrivit datelor INS, în luna martie 2023, comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu, cu 16,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+27,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,1%), industria bunurilor de capital (+12,3%) şi în industria bunurilor de uz curent (+11%).

Faţă de luna martie 2022, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în termeni nominali cu 7,8%, datorită majorărilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+18,5%), industria bunurilor de capital (+11,1%) şi în industria bunurilor intermediare (+3,6%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut cu 14,8% în perioada analizată.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.