DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

INS: 'Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în luna mai cu 32,7%'

gandul.info
fabrica haine

Comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au scăzut în luna mai cu 32,7% faţă de mai 2019, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit news.ro.

”În luna mai 2020, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut faţă de luna precedentă cu 19,1%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent au scăzut cu 32,7%. În perioada 1 ianuarie-31 mai 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 mai 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut în termeni nominali cu 14,9%”, arată INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 19,1%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+33%), industria bunurilor de capital (+29,9%), industria bunurilor de uz curent (+7,2%) şi în industria bunurilor intermediare (+6%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna mai 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 32,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilorde capital (-37,6%), industria bunurilor de uz curent (-27,8%), industria bunurilor intermediare (-27,2%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-4,2%).

Citește și: Viorel Cataramă vine cu DATE OFICIALE: Înformațiile despre morții de coronavirus sperie populația să accepte DICTATURA

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019 au scăzut pe ansamblu cu 14,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-18%), industria bunurilor de uz curent (-12,7%) şi în industria bunurilor intermediare (-11,2%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 9%.

”Informaţiile din acest comunicat de presă (mai 2020) surprind impactul crizei Covid-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai2020; Institutul Naţional de Statistică înţelege greutăţile cu care se confruntă respondenţii noştri în această perioadă şi suntem conştienţică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informaţiilor statistice, vom putea monitoriza şi informa toţi utilizatorii noştri cu privire la efectele Covid-19 asupra economiei şi societăţii noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenţilor noştri la cercetările statistice derulate de Institutul Naţional de Statistică şi înţelegem dificultăţile cu care se confruntă toţi furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.