Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: 'În luna mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut'

www.agerpres.ro
bloc apartamente în construcție

În luna mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 7,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 2,2%, anunță INS, potrivit Meidafax.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,7%, respectiv cu 14,3%.

În perioada 1.I-31.V.2020, faţă de perioada 1.I-31.V.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 22,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 23,7%.

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 7,9%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şireparaţii curente (+8,8%), lucrările de construcţii noi (+7,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+6,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri astfel: construcţiile inginereşti (+9,1%), clădirile nerezidenţiale (+7,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+5,4%).

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,2%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-8,1%), lucrările de construcţii noi (-2,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,4%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului clădirilor nerezidenţiale și clădirilor rezidenţiale cu 1,9%, respectiv cu 1,6%, dar și o reducere a volumului lucrărilor de construcţii inginereşti cu 5,9%.

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 11,7%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+58,7%) şi al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+39,1%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii inginereşti (+26,4%) şi clădirilor rezidenţiale (+12,0%).Volumul lucrărilor de construcții la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 6,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale (+62,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+39,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,6%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii inginereşti (+32,6%) şi clădirilor rezidenţiale (+13,0%). Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 3,9%.

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 22,3%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+58,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+58,1%) şi la construcţiile noi (+9,1%).

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+39,7%), clădirile rezidenţiale (+19,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+4,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+63,6%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+50,2%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+11,2%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+39,4%), clădirilor rezidenţiale (+19,8%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+8,4%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.