Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: 'În octombrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, cu 3,4%'

www.agerpres.ro
bloc apartamente în construcție

În luna octombrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, cu 3,4%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), potrivit Mediafax.

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, față de septembrie 2020, ca serie brută, cu 3,4%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+6,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,7%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au rămas la același nivel.

S-au înregistrat creșteri la clădirile nerezidenţiale (+8,2%) şi la construcţiile inginereşti (+2,6%), în timp ce la clădirile rezidenţiale au fost înregistrate scăderi de 2,0%.

„Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,0%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,0%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,5%, respectiv cu 7,8%”, arată INS.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Comparativ cu luna octombrie 2019, în octombrie anul acesta volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 19,5%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+42,9%), al lucrărilor de construcţii noi (+21,7%) şi al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+6,2%).

S-au înregistrat creșteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+20,9%), clădirilor nerezidenţiale (+19,7%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+19,0%).

În primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară de anul trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 18,0%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+54,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+34,4%) şi la construcţiile noi (+8,5%) și s-au înregistrat creșteri la lucrările de construcţii inginereşti (+19,6%), la clădirile rezidenţiale (+18,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+15,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.