Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Industriile extractivă şi prelucrătoare au contribuit la creşterea cu 26,8% a afacerilor din industrie, în S1

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Afacerile din industrie s-au majorat cu 26,8%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu intervalul similar din 2021, în special ca urmare a activităţilor din industria extractivă, care a înregistrat un salt de 136%, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

Conform statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022, industria prelucrătoare a consemnat o majorare de 23,9%.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale afacerilor s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (+109,3%), industria bunurilor intermediare (+30%), industria bunurilor de uz curent (+24,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,9%) şi industria bunurilor de capital (+13,3%).

La nivel comparativ iunie 2022 - iunie 2021, cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 24,8%, datorită rezultatelor din industria extractivă (+111,1%) şi din industria prelucrătoare (+22,7%). În funcţie de grupele industriale, creşteri au fost consemnate de: industria energetică (+134%), industria bunurilor de uz curent (+24,4%), industria bunurilor intermediare (+20,7%), industria bunurilor de capital (+13,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7%).

Potrivit sursei citate, în luna iunie a acestui an faţă de luna mai, afacerile din industrie au scăzut în termeni nominali cu 3,4%, ca urmare a activităţilor din industria prelucrătoare (-3,5%) şi industria extractivă (-0,7%).

Totodată, pe marile grupe industriale, scăderi s-au înregistrat după cum urmează: industria bunurilor intermediare (-7,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-6,7%), industria bunurilor de uz curent (-2,7%) şi industria bunurilor de capital (-1,3%). Industria energetică a crescut cu 5,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.