Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Investițiile nete în economie au crescut cu 18,6% în primele 9 luni din an

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 18,6% în primele nouă luni din 2019, în comparație cu perioada similară din anul anterior, se arată în datele publicate marți de către Institutul Național de Statistică (INS).

Investițiile nete realizate în economie au însumat 67,139 miliarde de lei în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2019, iar pe structură 53% reprezintă lucrări de contrucții noi, respectiv 35,577 miliarde de lei. Creșterea este înregistrată pe toate elementele de structură astfel: lucrările de construcţii noi (+34,0%), alte cheltuieli (+6,9%) și utilaje inclusiv mijloace de transport (+4,8%). Investițiile în utilaje s-au cifrat la 23,979 miliarde de lei, conform Mediafax.

În trimestrul al treilea din 2019, comparativ cu trimestrul al treilea din 2018, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 26,8%, creștere înregistrată la toate elementele de structură astfel: lucrările de construcţii noi (+40,9%), utilaje inclusiv mijloace de transport (+14,6% ) și alte cheltuieli (+12,5%).

Astfel, în trimestrul al treilea, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 26,841 miliarde de lei, 53% fiind lucrări de construcții noi, respectiv 14,269 miliarde de lei, în timp ce 10,221 de miliarde sunt investiții în utilaje, inclusiv mijloace de transport.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie, anume taxe notariale, comisioane sau cheltuieli de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.