Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: prețurile producției industriale au crescut cu 3,06% față de anul trecut

industrie1

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 3,06% în septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează News.ro.

Citește și: Mihai Fifor anunță DEZASTRUL pentru cei plătiți cu salariul minim: 'Ludovic Orban amenință că va anula creșterea pregătită de PSD'

În august, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,25%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în scădere faţă de avansul de 4,2% înregistrat în iulie.

În septembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,06%. Faţă de luna precedentă, preţurile producţiei industriale a crescut cu 0,1%.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,71%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+4,27%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.