Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 13,6%, în luna martie

Curs de guvernare
industrie bormasina

Preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 13,6%, în luna martie a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În prima lună de primăvară din 2023 faţă de februarie, anul curent, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au situat aproape la acelaşi nivel, potrivit Agerpres.

Pe marile grupe industriale, activitatea din industria energetică a crescut cel mai mult, de la an la an, cu 20,03%, urmată de industria bunurilor de uz curent (+16,65%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,5%), industria bunurilor de capital (+6,97%) şi industria bunurilor intermediare (+6,86%).

Comparativ cu martie 2022, în acest an, activităţile derulate în industria extractivă au scăzut cu 21,56%, însă industria prelucrătoare a crescut cu 6,24%, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat - cu 36,58%, iar în distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare majorarea a fost de 23,65%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.